اگه فکر میکنی المپیاد فقط مال نوابغیه که از همون اول همه چی براشون رو رواله، بیا این مصاحبه رو ببین تا نظرت عوض شه. امروز میخوایم یه داستان واقعی و باحال از دختری رو بشنویم که با وجود رد شدن توی مرحله یک، دست نکشید، وایساد، جنگید و حالا جزو مدالآورای المپیاد فیزیکه. آره! داریم درباره شیوا خالقزاده حرف میزنیم؛ دختری از مشهد، مدرسه فرزانگان یک، که حالا اسمش توی لیست مدالآورا میدرخشه. این مصاحبه طلاییها با شیوا خالق زاده رو از دست نده!
از کجا شروع شد؟
شیوا از همون دبیرستان عاشق فیزیک بود. خودش میگه من اول المپیاد فیزیک و نجوم رو با هم ثبتنام کردم، اما هر چی بیشتر جلو رفتم دیدم که دلم با فیزیکه. عاشق الکترومغناطیس بودم و یهجورایی نجوم برام جذابیتش کمتر شد. نتیجه؟ یه تغییر مسیر جدی به سمت المپیاد فیزیک!
از آذر تا اسفند سال دهم، شیوا حسابی مشغول درس خوندن بوده. اول شش فصل اول جلد یک هالیدی رو میخونه، بعدش روی فصلهای 7 و 8 بیشتر سوال حل میکنه. در ادامه سراغ توماس میره و حسابی تمرین حل میکنه. کلپنر و ایرودوف هم تو همین دوره شروع میکنه. تا آخر اسفند سال دهم، این کتابها رو تموم میکنه. برای مباحث خازن و مغناطیس هم از کتاب الفبا کمک میگیره. تابستون سال دهم هم هالیدی رو مرور میکنه.
چقدر وقت گذاشتی شیوا؟
خودش میگه هفتهای شیش ساعت کلاس میرفت، بعد خونه هم تقریباً هر روز ۴ تا ۵ ساعت درس میخوند. خیلی وقتا سالن مطالعه میرفت که تمرکزش بالاتر بره. از آذر که دیگه کامل از نجوم جدا شد، تمام تمرکزش رو گذاشت روی فیزیک.
اهل تفریح بودی؟
«فقط میخوابیدم! المپیاد بود دیگه، سریال و فیلم نمیدیدم چون نمیخواستم ذهنم درگیر شه.»
المپیاد و امتحانات مدرسه، دست در دست هم
فروردین تا خرداد سال دهم، شیوا باید امتحانات پایان ترم رو هم مدیریت میکرده. اون میگه مدرسه خیلی باهاشون همکاری میکرده و توی زمانهای خالی، کتاب الفبای حرارت و سیالات رو برای المپیاد کامل میخونه و یه سری درسها رو هم برای المپیاد جمعبندی میکنه. حتی در دوران امتحانات خرداد هم دست از المپیاد خوندن برنمیداره!
سال یازدهم؛ ادامه مسیر با قدرت بیشتر
از مهر ماه سال یازدهم، باز هم سوالات دوره چهل نفره رو حل میکنه و توی آزمونهای مرحله یک و دو شرکت میکنه. بعد از تموم شدن مرحله یک، با جدیت بیشتری برای مرحله دو درس میخونه. حتی بعد از مرحله دو، با وجود خستگی، یکم استراحت میکنه و در کنار درس خوندن برای المپیاد، برای امتحانات نهایی هم آماده میشه؛ بهخصوص درسهای سخت مثل شیمی، ادبیات و عربی رو کار میکنه. شیوا میدونسته که مرحله دوم رو قبول میشه، اما از درصدش خیلی راضی نبوده.
ناامیدی؟ نه به این سادگیها!
طبیعیه که توی مسیر المپیاد، آدم گاهی انگیزهاش رو از دست بده. شیوا هم اینو تجربه کرده: «آره این اتفاق زیاد میافتاد ولی چون فیزیک رو دوست داشتم ادامه میدادم.» این نشون میده که علاقه چقدر میتونه موتور محرک آدم باشه.
پیشبینی مدال؟ 60 درصد!
ازش پرسیدیم چقدر فکر میکرده مدال بگیره؟ با صداقت جواب داد: «حقیقتش 60 درصد فکر میکردم مدال المپیاد رو بگیرم.»
بزرگترین آرزوت چیه؟
جواب شیوا یه چیزی بود که شاید کمتر از یه دانشآموز المپیادی بشنویم:
«بزرگترین آرزوم اینه که شرافتمندانه بمیرم. اینکه وقتی از دنیا میرم یه تأثیری گذاشته باشم، یه کاری کرده باشم.»
حالا به این میگن آدم با هدف!
داستان شیوا نشون میده که با علاقه، پشتکار، برنامهریزی درست و عدم ناامیدی در برابر شکستها، میشه به هر هدفی رسید. اگه شما هم تو مسیر المپیاد هستید، از تجربه شیوا درس بگیرید و با قدرت ادامه بدید.
برای دیدن ادامه مصاحبه با شیوا، به لینکی که قرار داده شده مراجعه کنید!
[لینک مصاحبه با شیوا خالقزاده] – با فیلترشکن وارد بشین!
جمعبندی
اگه تو هم فکر میکنی مسیر المپیاد برات خیلی سخته یا از اول خوب شروع نکردی، نترس! شیوا هم همونجوری بود. نه از همون اول همه چی براش گلوبلبل بود، نه راهش هموار. ولی با تلاش، عشق به یادگیری و یه ذهن آروم، رسید به چیزی که میخواست. فقط یادت باشه که همیشه موفقیت مال کساییه که ادامه میدن، نه کسایی که بینقص شروع میکنن.
مشاوره طلاییها رفیقِ راهته
اگه دنبال یه مشاوره درست و حسابی برای المپیاد میگردی که از همون اول مسیر تا مدال گرفتن کنارت باشه، مشاوره طلاییها دقیقاً همون چیزیه که دنبالش بودی! اینجا با منتورهایی طرفی که خودشون قبلاً همین مسیر رو رفتن، مدال گرفتن، الانم بلدن چجوری باید درس بخونی، از چه منابعی استفاده کنی و چه جوری برنامهریزی کنی که وقتت تلف نشه.
تازه یه عالمه خدمات خفن هم هست مثل آزمونهای شخصیسازیشده، ویدئوهای آموزشی درجهیک، کلاس خصوصی، رفع اشکال و کلی چیز دیگه که کاری میکنن بدون سردرگمی بری جلو و خیالت از همه چی راحت باشه. خلاصه بخوای مسیر المپیادو حرفهای و با خیال راحت بری، مشاوره طلاییها رفیق راهت میشه!
پکیجهای المپیاد فیزیک
اگه رویای مدال المپیاد فیزیک توی سرت داری و نمیدونی دقیقاً از کجا باید شروع کنی یا چه مسیری رو بری، پکیج المپیاد فیزیک همون چیزیه که دنبالش بودی. این پکیج با ویدیوهای دستهبندیشده و آموزشهای جزئی، کاری میکنه که از هر سطحی (چه مبتدی، چه پیشرفته) شروع کنی و قدمبهقدم جلو بری تا به تسلط کامل برسی. همه مباحث مهم از پایه تا حرفهای، با تمرین، تست و مرورهای حرفهای آموزش داده شدن تا هیچ چیز از قلم نیفته.
ویژگی جذاب این پکیج اینه که کاملاً آفلاینه و میتونی هر زمان و هر جا که خواستی ازش استفاده کنی، بدون نیاز به کلاس حضوری یا محدودیت زمانی. تازه، قبل از شروع میتونی یه مشاوره و تست استعدادیابی رایگان هم داشته باشی تا دقیقاً بدونی کدوم مسیر مناسب توئه. اگه دنبال یه انتخاب مطمئن، منعطف و مقرونبهصرفه برای المپیاد فیزیک هستی، طلاییها بهترین گزینهان!
کلاس المپیاد فیزیک طلاییها
توی این کلاسها، از پایه تا پیشرفته همه چیز با دقت و عشق آموزش داده میشه؛ هم برای اونایی که تازه میخوان وارد مسیر المپیاد بشن، هم برای مدالطلبهای جدی! حالا چه کلاس خصوصی بخوای، چه گروهی، چه حضوری چه آنلاین، دستت کاملاً بازه تا با برنامهریزی شخصیسازیشده جلو بری.
استادای کلاس المپیاد فیزیک هم از اون مدلهاییان که خودشون تا مدال رفتن و برگشتن! از مدالآورهای قدیم تا دبیرای حلی و فرزانگان که بلدن چجوری تو رو مرحلهبهمرحله بالا بکشن. تازه همه کلاسها ضبط میشن، مشاوره رایگان هم از همون اول مسیر هست و عملکردت مدام پایش میشه که چیزی از قلم نیفته. خلاصه بخوای راه المپیاد رو حرفهای و مطمئن بری، طلاییها هواتو دارن!