در سالهای اخیر، تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور موضوع داغی شده و حالا به یکی از نگرانیهای اصلی دانشآموزان، به خصوص المپیادیها، تبدیل شده. امسال سهم سوابق تحصیلی ۵۰ درصد بود و قراره برای سال آینده به ۶۰ درصد برسه. این موضوع المپیادیها رو به چالش کشیده؛ چون اونها علاوه بر اینکه باید برای دروس تخصصی المپیاد بخونن، حالا باید کلی وقت برای امتحانات نهایی بذارن که سختتر هم شده.
- حنانه خرمدشتی که مدال طلای المپیاد نجوم رو داره، گفته که برای بچههای المپیادی خیلی سخته همزمان با درسهای سنگین المپیاد، به امتحانات نهایی هم برسن. معمولا بچههای المپیادی وقت ندارن تمام طول سال درسای عمومی رو بخونن و فقط یکی دو ماه مونده به امتحان شروع به درس خوندن میکنن تا فقط نمره قبولی بگیرن.
- آرش صمدی، مدالآور المپیاد زیستشناسی، گفته که الان بچهها ترجیح میدن بیشتر برای امتحانات نهایی وقت بذارن تا اینکه ریسک المپیاد بدن. بهجای اینکه روی المپیاد تمرکز کنن، بیشتر به فکر نمرات کنکور و امتحانات نهایی هستن.
در همین راستا، سیدرضا حسینی، رئیس باشگاه دانشپژوهان جوان، اشاره کرده که طرحهای خوبی برای حمایت از المپیادیها ارائه شده بود، اما متاسفانه نیمهکاره رها شد. بچهها خواستههایی دارن که میخوان تو هیئت دولت پیگیری بشه تا مشکلاتشون یکجا حل بشه. مهمترین نگرانی اینه که با تأثیر بیشتر معدل در کنکور، المپیادیها انگیزه لازم رو از دست بدن و دیگه تمایلی به شرکت در المپیاد نداشته باشن.
البته یک طرح مکمل هم برای بچههای المپیادی ارائه شده که براساس اون، نمرات سال دوازدهم میتونه جایگزین نمرات سال دهم و یازدهم بشه تا فشار کمتری به اونها بیاد. همچنین، درخواستهایی برای اضافه شدن المپیادهای جدید مثل هوش مصنوعی هم مطرح شده تا بچهها از مزایای بیشتری برخوردار بشن.
در کل، آینده المپیادیها و نتایج جهانی ایران به شدت تحت تأثیر این مصوبات جدید قرار گرفته و به نظر میرسه که بازنگری در این قوانین ضروریه. چون المپیادیها با شرایط جدید به سختی میتونن هم در المپیاد موفق باشن و هم در کنکور.