مرحله تابستانه یا دوره چهل یکی از مراحل چالشبرانگیز برای داوطلبهای المپیادهای دانشآموزی حساب میشه. اما این چالش تا این دوره از المپیادها شامل حال پایه دهمیها نشده و اونها نمیتونن با قبولی در مرحله سوم (تابستانه) مثل پایه یازدهمیها مدال بیارن. اما خبر تازه چی داریم؟! آیا فرصتی ایجاد شده تا این پایه تحصیلی هم بتونه همپا با بقیه دانشآموزان پایههای بالاتر نتیجه تلاشش رو واقعاً بگیره و به رسیدن به مرحله بالاتر امیدوار باشه؟ طلاییها از اصلاحیه جدید یعنی امکان شرکت پایه دهم در دوره تابستانه المپیادهای دانشآموزی برات مینویسه!
دوره تابستانه المپیاد دانشآموزی چیست؟
مرحله سوم یا مرحله اردوی تابستانی یکی از جذابترین مراحل آمادگی برای مرحله نهایی المپیاده. این مرحله واقعاً تأثیرگذار و شدیداً مهمه. تمام دانشآموزهای نخبهای که موفق شدن مرحله دوم رو رد کنن، میتونن در طول تابستون در اردوی علمی دانشکده علوم پایه دانشگاه شهید رجایی تهران شرکت کنن.
این دوره با حضور بهترین اساتید دانشگاهی برگزار میشه و دانشآموزها خودشون رو برای مرحله سختتر بعدی، که مرحله انتخابی تیم ملی باشه، آماده میکنن. در این مرحله، بین 8-18 دانشآموز میتونن مدالهای رنگی بگیرن و به مرحله بعدی راه پیدا کنن.
اما یک نکته مهم اینجا از قلم افتاد؛ دانشآموزان پایه دهم شرکتکننده در المپیادهای ادبی، شیمی و فیزیک که تا آخرین دوره آزمون اجازه عبور از مرحله سوم (تابستانه) رو نداشتن و فقط میتونستن بهصورت آزمایشی در این مرحله شرکت کنن. ینی حتی اگر قبول هم میشدن، تأثیری در رسیدن اونها به مرحله بعدی و عضویت در تیم ملی نداشت.
طبق اصلاحیه جدید باشگاه دانشپژوهان جوان این باید حذف شد و از دوره جدید برگزاری المپیادهای دانشآموزی امکان شرکت پایه دهم در دوره تابستانه المپیادهای دانشآموزی برای سه رشته ادبی، شیمی و فیزیک، به دانشآموزان این پایه داده میشه. بنابراین، بچههای دهم هم میتونن مثل دانشآموزهای پایه یازدهم در مرحله تابستانه شرکت و بعد از کسب مدال از امتیاز این مدال آوریشون هم استفاده کنن.
بهترین روشهای مطالعه برای رسیدن به مرحله سوم
برای اینکه بتونی از امتیاز امکان شرکت پایه دهم در دوره تابستانه المپیادهای دانشآموزی استفاده کنی، لازمه تواناییهای درس خوندن و آمادهسازی خودت را بالا ببری. با روشهای زیر رسیدنت به مرحله اردوی تابستانه قطعیه:
- اولین و مهمترین نکته آینه که سطح رقابت در مرحله سوم خیلی خیلی بالاست. نکته بعدی مهارت تو در تقسیم درست زمان برای مطالعه در این مرحله است. بنابراین لازمه در قدم اول بپذیری که رقبای قدری داری و نمیتونی به همین سادگی خودت رو عضو تیم ملی بدونی!
- المپیاد فرق چندانی با کنکور نداره. مهمترین ویژگی مشترک هردو، نیاز به ساعات مطالعه بیشتر، بین 3-4 ساعت در روز. هستش که دقیقاً روش آمادگی برای المپیاد همینطوریه. در همین بازه زمانی، مغزت وادار میشه تا از همه توانش برای درک مطالب و مباحث استفاده کنه. پس سعی نکن بیشتر از این ساعات بخونی چون روی امکان شرکت پایه دهم در دوره تابستانه المپیادهای دانشآموزی برای تو که پایه دهمی هستی، تأثیر منفی میذاره.
- دریافت مشاوره المپیاد واقعاً مهمه. چون مرحله سوم سختتر آر مراحل قبلیه و تو باید با جزئیات درس خوندن و آمادگی بیشتر آشنا بشی. تجربیات افراد موفق رو حتماً در نظر داشته باش. همونطور که قبلاً هم گفتیم، مشاوران المپیاد طلاییها خودشون از مدالدارای سالهای گذشتهان، پس زمانی که از مشاوره المپیاد استفاده کنی، درواقع داری از تجربههای یک المپیادی قدیمی بهره میبری.
- برو سراغ منابع معتبر (کتب درسی پیشرفته و مطالب تخصصی مرتبط با المپیاد)
- تکنیکهای مطالعه برای المپیاد بسیار مؤثره، پس اونارو بشناس و تقویت کن
- تا میتونی نمونه سؤال حل کن و از سؤالای آزمونهای سالهای گذشته غافل نشو
- در کلاس های آمادگی المپیاد در یک موسسه معتبر شرکت کن
- روش درس خواندن برای المپیاد رو بذار بر اساس تجزیهوتحلیل پاسخهات به سؤالات
مزایای کسب مدال در المپیاد دانشآموزی
با انتشار خبر امکان شرکت پایه دهم در دوره تابستانه المپیادهای دانشآموزی میتونی مطمئن باشی که مزایای مدال المپیاد که در ادامه به مهمترین اونها اشاره شده، حال تو هم خواهند شد:
- استفاده از سهمیه المپیاد در کنکور (معافیت کنکور برای دارندگان طلا 20% برای مدالآوران نقره و برنز)
- عضویت در بنیاد ملی نخبگان و دریافت جوایز متنوع
- دریافت حمایت مالی برای انجام پژوهشهای متنوع در سطح جهانی
- معافیت سربازی با جایگزینی دوره سربازی با انجام پروژههای علمی- پژوهشی
- استفاده از وامهای کمبهره برای خرید مسکن، خودرو و سفرهای علمی بینالمللی
- تحصیل همزمان در دو رشته
- استفاده از سهمیه بنیاد ملی نخبگان در زمان استخدام در مشاغل دولتی