آنچه درمورد المپیاد جهانی ریاضی ایمو باید بدانید!

آنچه درمورد المپیاد جهانی ریاضی ایمو باید بدانید!

وقتی برای یک مسابقه علمی صحبت از نسخه جهانی میشه، دیگه باید به خفن بودن اون مسابقه ایمان پیدا کرد! المپیاد جهانی ریاضی ایمو از همون خفناست که نه‌تنها کلی افتخار برای دانش آموزای مدال میاره که باعث سربلندی کشورمون در سطح جهانی هم میشه. طلایی‌ها توی مقاله امروز می‌خواد کلی برات درمورد این رقابت علمی جذاب و شرایط شرکت در المپیاد جهانی ریاضی 2025 توضیح بده. حتماً دنبال جزئیات بیشتری درمورد درس موردعلاقه‌ات در سطح جهانی هستی و باید بگیم دست روی خوب مقاله‌ای گذاشتی!

المپیاد جهانی ریاضی IMO چیست؟

المپیاد جهانی ریاضی “International Mathematics Olympiad، قدیمی‌ترین المپیاد علمی جهانه و با شش مسئله و 42 امتیاز مخصوص دانش آموزای نخبه دبیرستانی (دهم و یازدهم در حال تحصیل) برگزار میشه.

  1. اگه بخواییم یک نگاه کلی به المپیاد ریاضی بندازیم، این مسابقه در ایران چهار مرحله داره؛ مرحله اول المپیاد ریاضی درواقع یک مرحله سرنوشت‌ساز برای شرکت‌کننده‌هاست و موفقیت اولیه در اون بدون برنامه‌ریزی درسی شدنی نیست.
  2. بعد از موفقیت در مرحله اول نوبت میرسه به چالش بعدی که میشه مرحله دوم و از این مرحله فقط اونایی سربلند میان بیرون که کاملاً با زیروبم مفاهیم ریاضی و همه درس‌هاش آشنا باشن و بدونن که چطور باید برای المپیاد بخونن.
  3. مرحله سوم یک مرحله قبل از مرحله جهانیه که به دوره چهل بین بچه‌های ایرانی معروفه و برگزیده‌های سطح بالای مرحله دوم رو برای ورود به تیم ملی و اعزام به رقابت جهانی آماده میکنه. موفقیت در این مرحله یعنی ورود به المپیاد جهانی ایمو.

اولین المپیاد جهانی ریاضی در سال 1959 در کشور رومانی برگزار شد. هرسال البته به جز سال 1980، صد کشور جهان میزبانی المپیاد رو میپذیرن و تیم‌های شش نفره از دانش آموزا با لیدر و یک نفر قائم مقام به جمع رقباشون ملحق میشن.

شرایط شرکت در المپیاد جهانی ریاضی 2025

بذار یه چیز جالب رو برات درمورد شرایط شرکت در المپیاد جهانی ریاضی ایمو بگیم!

  • اول اینکه حتماً می دونی کلاً شش نفر مجوز ورود به مرحله جهانی ایمو رو از هر کشور می گیرن. یعنی اون سه مرحله قبلی اولین و مهم‌ترین شرط رسیدن به مرحله نهاییه.
  • حالا هر کشوری یک سیاست آموزشی متفاوت برای ورود به این مرحله داره که اگه بدونی دستت میاد این مسیر چطوریه.
    • برای مثال، کشور چین هرسال در ماه اکتبر یک آزمون ملی با حضور 200 هزار نفر برگزار میکنه. از این تعداد 120 نفر در آزمون اولیه پذیرفته میشن و میرن برای کمپ زمستانی. یک کمپ پنج روزه با کلی آموزش و مسابقه در سطح جهانی.
    • بریم کشور بعدی! روسیه بعد از چهار مرحله مدرسه، شهر، منطقه دانش آموزای منتخبش رو می فرسته برای مرحله جهانی.

بالاتر هم برات توضیح دادیم که توی ایران سه مرحله قبل از ورود به مرحله جهانی هست که حالا بهت میگیم به‌عنوان یک آینده‌ساز خفن و نخبه ایرانی باید چه شرایطی رو داشته باشی که بتونی مجوز مرحله المپیاد جهانی ریاضی ایمو رو در ایران بگیری:

  • سنت باید کمتر از بیست سال باشه.
  • نباید داوطلب مؤسسه آموزش عالی باشی.
  • باید دانش آموز مقطع دوم متوسطه (دهم و یازدهم) باشی.
  • و اینکه می تونی بیشتر از یک بار هم در مسابقه شرکت کنی.

چطور می تونی به مرحله جهانی المپیاد ریاضی برسی؟

فرقی نمی‌کنه که درنهایت نفر اول المپیاد ریاضی جهان بشی یا مدال رنگی دیگه‌ای نصیبت بشه، درکل برای اینکه بتونی توی جمع برگزیده‌های مرحله جهانی باشی چند تا پیش‌نیاز لازم داری که دونستنش حتماً کمک بزرگی توی برداشتن قدم‌های بعدی بهت میکنه. چهار پیش‌نیاز اصلی رو بشناس!

  • استعداد خیلی زیاد در ریاضی
  • دانش، درک و تسلط عالی در مباحث ریاضی
  • تسلط به زبان انگلیسی
  • توانایی عالی در حل مسائل پیچیده

حالا بریم تا برات توضیح بدیم با کمک این چهار اصل چطور می تونی وضعیت خودت رو از یک مدال‌آور بالقوه به یک مدال‌آور بالفعل تبدیل کنی:

  • اول اینکه سطح علمی‌ات باید بالاتر از سطح منتخب‌های مرحله اول و دوم باشه. چون سؤالاتی که برای مرحله جهانی طراحی میشه واقعاً خفن و مشکله و اصلاً در حد کتابای درسی که میخونی و می‌شناسی، نیست.
  • دوم به‌عنوان یک دانش آموز نخبه که سه تا مرحله سخت قبلی رو با موفقیت گذرونده باید کاملاً بدونی چگونه المپیاد بخوانیم.
  • برنامه‌ریزی درسی و داشتن تعهد به برنامه و پشتکار خیلی بالا می طلبه. پس اصلاً به این فکر نکن که هرچی توی مرحله اول بودی با همون می تونی برسی به المپیاد جهانی ریاضی ایمو!
  • غیر از کتب درسی که دم‌دستی‌ترین منابع المپیاد ریاضی حساب میشه باید و قطعاً با کلی منبع خفن که بتونه تو رو به سطح استادی ریاضی برای مرحله جهانی برسونه، آشنا باشی.
  • حتماً و حتماً از راهنمایی‌های یک مشاور و منتور برای برنامه‌ریزی درست کمک بگیری. یادت نره که مشاوره المپیاد بهترین، سریع‌ترین و نزدیک‌ترین راه رو برای موفقیت در مرحله جهانی نشونت میده.
  • و در پایان از تأثیر فوق‌العاده کلاس المپیاد ریاضی غافل نشو! اگه تا قبل از ثبت نام در کلاس با یک روتین عادی پیش می‌رفتی، قطعاً کلاس المپیاد ریاضی میتونه دیدت رو درمورد روش آمادگی برای یک چنین رقابت بزرگی اونم در سطح جهانی آماده کنه. مهم‌ترین تاثیرش، آشنایی تو با کلی منبع المپیادی و تعامل با بهترین استاد ریاضیه که ذهنیت تو رو به کل درمورد رسیدن به مرحله المپیاد جهانی ریاضی ایمو تغییر میده.

شرط مدال شدن در المپیاد ریاضی IMO چیست؟

حالا که با فوت‌وفن آماده شده برای رسیدن به مرحله جهانی آشنا شدی بریم تا بهت بگیم برای مدال شدن توی قدیمی‌ترین المپیاد جهان باید چطور عمل کنی.

ببین قشنگ جان! می دونی که این مرحله شش تا سؤال هفت نمره‌ای بهت میده با امتیاز کل 42 نمره. مهم‌ترین ممنوعیت در این رقابت، نداشتن ماشین حسابه. باید به مدت دو روز و روزی چهار ساعت و سی دقیقه به سه تا سؤال جواب بدی.

از مباحث مربوط به نامعادلات جبری، اعداد مختلط و تثلیث زاویه خیلی بیشتر سؤال طراحی میشه و اگه بتونی یک راه‌حل ابتکاری برای سؤالات ارائه بدی برات امتیاز ویژه در نظر می گیرن. سؤالات قبل از شروع المپیاد به دست شرکت‌کننده‌ها نمی‌رسه و همه رهبرها، طراحا و ناظران تا روز برگزاری المپیاد در قرنطینه هستن.

مزایای شرکت در المپیاد جهانی ریاضی ایمو

بعد از اینکه نمره فردی همه شرکت‌کننده‌ها مشخص شد، بالاترین رتبه‌ها صاحب مدال میشن. کمترین امتیاز برای مدال شدن نسبت 1 به 2 به 3 هستش و اگه حداقل به یک سؤال جواب بدن لوح افتخار بهشون تعلق می گیره.

جدای از جایزه‌ای که در همون فضای المپیاد به مدال‌ها داده میشه، کلی امتیاز خفن دیگه هم شامل مدال‌های المپیاد جهانی ریاضی ایمو میشه که مهم‌ترین هاش ورود به دانشگاه بدون کنکور، معافیت سربازی و امتیازاتی برای بورسیه تحصیلی شدنه. اما هیچ‌کدام به اندازه کسب یک شخصیت علمی در سطح جهانی برای دانش آموز منتخب و معتبر شدن جایگاه ایران بین کشورهای شرکت‌کننده، نمیتونه افتخارآمیز باشه!

موفقیت تیم ایران در المپیاد جهانی ریاضی ایمو

کشور ایران از سال 1988 در المپیاد ایمو حضور پیدا کرد و تا سال 1401، 118 شرکت کننده در 27 دوره شرکت کردن. خبر خوب اینکه دانش‌آموزای خفن ایرانی تونستن تا اینجا 203 مدال (49 طلا، 107 نقره و 47 برنز) بگیرن و باعث سربلندی خودشون و ایران عزیز بشن.

زمان برگزاری المپیاد جهانی ریاضی 2025

مرحله اول المپیاد جهانی ریاضی ایمو در ایران معمولاً در فصل زمستان برگزار می‌شه. برای کسب اطلاعات بیشتر حتماً اخبار مرتبط با زمان برگزاری المپیاد رو باید پیگیری کنی.

و در پایان…

المپیاد ریاضی یکی از خفن‌ترین رقابت‌هاست که دانش آموزای مستعد و تیزهوش ایرانی هم سهم بزرگی در این رقابت دارن. هرسال المپیاد جهانی ریاضی ایمو در یک کشور از بین صد کشور جهان برگزار میشه و چندین تیم برای مدال شدن با هم رقابت میکنن. موفقیت در این مسابقه امتیازات زیادی داره که سهمیه شدن برای کنکور سراسری، دریافت حقوق ماهانه از بنیاد ملی نخبگان و معافیت سربازی بخشی از اون امتیازاته.

به این مقاله امتیاز دهید.
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Telegram
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Email
Pinterest
Skype
Print